ADVOKÁTSKA KOMORA CHCE RIEŠIŤ ETIKU ADVOKÁTA

ADVOKÁTSKA KOMORA CHCE RIEŠIŤ ETIKU ADVOKÁTA

Zdroj: SAK, z dňa 3.6.2014

ADVOKÁTSKA KOMORA CHCE RIEŠIŤ ETIKU ADVOKÁTA

(23.04.2014; Rozhlasová stanica Lumen; Infolumen; 17.30; 1,4 min.; R)

Monika MAJEROVÁ, moderátorka:

"Slovenská advokátska komora sa chce stať lídrom pri riešení otázky etiky výkonu advokátskeho povolania. Komora vníma etiku ako základný pilier výkonu advokátskeho a právnického povolania. Pri príležitosti dnešného dňa advokácie to povedal predseda komory Ľubomír HREŽĎOVIČ."

Ľubomír HREŽĎOVIČ:

"Našou ambíciou je, aby sa Slovenská advokátska komora stala lídrom pri diskusiách a riešeniach otázok etiky."

Monika MAJEROVÁ:

"Predstavitelia komory tak isto upozornili na problém poskytovania právnických služieb osobami bez právnického vzdelania. Podľa Ľubomíra HREŽĎOVIČA sa v súčasnosti rozmohlo najmä zastupovanie pri vytváraní a registrácii obchodných spoločností."

Ľubomír HREŽĎOVIČ:

"Vo výkone advokátskeho povolania sa spájajú dva rozmery, prvý rozmer je profesný, odborný. A druhý rozmer je podnikateľský. Súbor etických pravidiel slúži práve na vyváženie a nachádzanie rovnováhy medzi týmito dvoma rozmermi, medzi týmito dvoma svetmi."

Monika MAJEROVÁ:

"Medzi oblasti, ktorým sa Slovenská advokátska komora sa v súčasnosti intenzívne venuje, patrí aj otázka vymožiteľnosti práva, kde sa podľa slov Ľubomíra HREŽĎOVIČA komora aktívne podieľa na legislatívnych zmenách, ktoré by mali prispieť k zlepšeniu a zefektívneniu súčasného stavu. Komora tak isto vníma negatívne súčasný stav v oblasti prieťahov v súdnom konaní."