Advokátska kvapka krvi

Advokátska kvapka krvi

Zdroj: SAK, z dňa 11.1.2019

V minulom roku predsedníctvo komory súhlasilo s tým, aby Slovenská advokátska komora vyhlásila január za mesiac Advokátskej kvapky krvi v súčinnosti s Národnou transfúznou službou SR. Podľa informácií Národnej transfúznej služby je práve mesiac január obdobím, kedy do odberných miest prichádza najmenej darcov v celom roku. V dobrých a hodnotných tradíciách má zmysel pokračovať, preto za mesiac Advokátskej kvapky krvi vyhlasujeme ajjanuár 2019.

Prečo darovať? Pre dobrý pocit. Darovanie krvi je skutočným „darom života“, ktorý zdravý jedinec môže poskytnúť ľuďom chorým a po úrazoch. Je to veľmi prospešný, bezpečný, a pritom jednoduchý humánny krok. Odmenou môže byť síce ocenenie vo forme známej Janského plakety, ale najväčšou odmenou je v prvom rade vedomie, že svojimi kvapkami krvi niekomu v núdzi zachránite život.

Podrobné informácie o možnostiach darovania, o odberných miestach, o tom, kto darovať môže a kto nemôže (či už trvalo alebo dočasne), ako aj o príprave na odber nájdete na stránke Národnej transfúznej služby SR http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/preco-darovat-krv.

Ukážme srdce, dobrú vôľu, zdieľajme sa s inými, ktorí sa ocitajú na hranici života a smrti a sú závislí od dobrovoľného darovania krvi. Nevieme, kedy my sami budeme od niekoho iného kvapku krvi potrebovať.