Českí a slovenskí advokáti si zmerali sily vo futbale

Českí a slovenskí advokáti si zmerali sily vo futbale

Zdroj: SAK, z dňa 21.9.2022

Šamorín, 9. septembra 2022 - Slovenská advokátska komora zorganizovala úspešný futbalový turnaj medzi českými a slovenskými advokátmi, do ktorého sa zapojilo viac ako 150 hráčov z oboch krajín. Dvanásty ročník už tradičného medzištátneho advokátskeho turnaja bol výnimočný tým, že sa po prvý raz konal na Slovensku, a to v športovom areáli v Šamoríne.

Šamorín Cup 2022 otvoril ešte vtedajší predseda Viliam Karas spolu s členom predsedníctva Jánom Kutanom. Dramatickosť z výkonu advokátskeho povolania sa tak naplno mohla preniesla aj na futbalový trávnik. „Chcem sa poďakovať všetkým kolegom, ktorí svojou účasťou pomohli vytvoriť neopakovateľnú športovú atmosféru, a verím, že v podobnom počte sa stretneme aj o rok na trinástom ročníku podujatia, tentoraz v Juhočeskom kraji.“ zhodnotil akciu J. Kutan.

Turnaj pozostával z jedného hracieho dňa, 16 zápasov v základných skupinách a 4 zápasov v nadstavbovej časti medzi deviatimi družstvami. Všetky zápasy sa viedli nielen s plným nasadením, ale najmä fair play.

Výsledky:

Družstvá Slovenskej advokátskej komory boli rozdelené na kraje a Bratislavu. Kapitánske taktovky prevzali za tím západného Slovenska Igor Ribár, stredného Slovenska Tomáš Suchý, východného Slovenska Ivan Mazanec a Vladimír Babin a z Bratislavy Miroslav Krištof s J. Kutanom. Družstvá Českej advokátskej komory boli rozdelené na územné jednotky a Prahu. Úlohy kapitánov sa zhostili za Západné Čechy Václav Vladař, za Južné Čechy Petr Smejkal a Jiří Trnka, za Východné Čechy Jan Malý, za Moravu a Sliezsko Petr Vysoudil a za Prahu Petr Burzanovský.

Konečné poradie družstiev:

1. miesto: Morava a Sliezsko

2. miesto: Západné Čechy

3. miesto: Praha

4. miesto: Bratislava

5. miesto: Západné Slovensko

6. miesto: Východné Čechy

7. miesto: Južné Čechy

8. miesto: Stredné Slovensko

9. miesto: Východné Slovensko.

Organizátori tiež udelili tri osobitné ceny v kategóriách Najlepší obranca – Dávid Orbán (hráč Bratislavy), Najlepší strelec – Štepán Pospíšil (hráč Moravy a Sliezka) a Najlepší brankár – Lukáš Radoský (hráč Západného Slovenska).

Galéria