NA DEŇ ADVOKÁCIE SME POSKYTLI BEZPLATNÚ PRÁVNU POMOC STOVKÁM ĽUDÍ PO CELOM SLOVENSKU

NA DEŇ ADVOKÁCIE SME POSKYTLI BEZPLATNÚ PRÁVNU POMOC STOVKÁM ĽUDÍ PO CELOM SLOVENSKU

Zdroj: SAK, z dňa 26.4.2023

Pri príležitosti Dňa advokácie sme poskytli bezplatnú právnu pomoc stovkám občanov po celom Slovensku. Tímy advokátok a advokátov pomáhali ľuďom spolu v trinástich mestách. Do akcie sa zapojilo viac ako 120 členov Slovenskej advokátskej komory. Možnosť bezplatného poradenstva v 13 mestách využilo takmer 700 občanov.

Slovenská advokátska komora si týmto podujatím pripomína 33. výročie obnovenia slobodnej advokácie na Slovensku, teda výročie prijatia prvého ponovembrového zákona o advokácii.

„Organizovaním bezplatnej právnej pomoci pre ľudí dáva Slovenská advokátska komora jasne najavo, že advokácia je v prvom rade pomáhajúce povolanie. Naším zámerom je byť vždy k dispozícii, ak niekto potrebuje právnu pomoc,“ zdôraznil predseda SAK Martin Puchalla.

Ďalším podujatím SAK pri príležitosti Dňa advokácie je rokovanie najvyšších predstaviteľov slovenskej justície – okrúhly stôl Slovenskej advokátskej komory pri príležitosti 33. výročia obnovenia slobodnej advokácie, ktorý sa uskutoční 27. apríla v Bratislave.

Úprimne ďakujeme všetkým kolegyniam a kolegom, ktorí sa zapojili do projektu Bezplatnej právnej pomoci a pomohli s jeho úspešných zorganizovaním!