Ako dopadli webináre v mesiacoch máj a jún.

Ako dopadli webináre v mesiacoch máj a jún.

Zdroj: SAK, z dňa 2.7.2020


V apríli sme zrealizovali prvý webinár s témou “Rozhodcovský súd SAK a výhody obchodnej arbitráže”, ktorý úspešne odštartoval sériu ďalších odborných webinárov pre advokátov a koncipientov. V priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov sa uskutočnilo 13 webinárov, ktoré úspešne absolvovalo spolu 2324 účastníkov.

Donedávna boli doplnkové vzdelávacie aktivity pre advokátov organizované výlučne na regionálnej úrovni v rámci Bratislavskych vzdelávacich stried alebo iných vzdelávacích podujatí v jednotlivých regiónoch. V súčasnosti vieme hrdo vyhlásiť, že sme sa úspešne presunuli do online priestoru, v ktorom vieme doplnkové vzdelávanie poskytnúť väčšiemu množstvu záujemcov. Doteraz sme všetky webináre organizovali bezplatne a našim záujmom je poskytnúť prístup k ich zhliadnutiu aj tým, ktorí ich nestihli videť v reálnom čase. Informácie o spôsobe prístupu k jednotlivýcm webinárom vám prinesieme čoskoro.

Najvyššiu účasť sme zaznamenali pri webinároch s témami:

  1. Výživné - tabuľkové alebo individuálne určované? - 323 účastníkov
  2. Ochrana osobnosti a médiá - 280 účastníkov
  3. Ako (ne)prísť o odmenu od klienta - z pohľadu rozhodnutí okresných súdov - 271 účastníkov

Vzhľadom na vysoký záujem o doplnkové vzdelávanie pripravujeme od septembra ďalšie webináre s novými zaujímavými témami, ktoré si absolventi doterajších webinárov sami navrhli. V SAK zvažujeme naše možnosti a radi by sme pokračovali v prezenčenej forme vzdelávania, lebo stretnúť sa offline má ešte stále význam a veľký prínos. Uvedomujeme si však aj prednosti online webinárov, preto hľadáme kompromis, ktorým vyjdeme v ústrety väčšine z vás. O všetkých pripravovaných témach a termínoch vás budeme včas informovať v našom pravidelnom emailovom newslettleri, v Aktualitách na našej stránke,  v Bulletine slovenskej advokácie, na sociálnych sieťach - LinkedIn a najnovšie aj v uzavretej skupine na Facebooku, ktorej členom sa môžete stať TU.

Galéria