Úspešná reprezentácia Slovenskej advokátskej komory na medzinárodnom futbalovom turnaji v Saint Tropez

Úspešná reprezentácia Slovenskej advokátskej komory na medzinárodnom futbalovom turnaji v Saint Tropez

Zdroj: SAK, z dňa 15.6.2023

V dňoch 6. – 11. júna 2023 sa konali vo francúzskom Saint-Tropez Majstrovstvá sveta advokátov vo futbale: The Nations Cup – Mundiavocat 2023, ktoré majú vo svete 40 ročnú tradíciu. Ide o prestížny turnaj s viacerými kategóriami, na ktorom sa zúčastnilo tento rok 87 tímov zo 42 krajín sveta s viac ako 1 600 hráčmi pôsobiacimi v oblasti práva. Reprezentácia Slovenskej advokátskej komory súťažila v kategórii FIVE MEN.

13-členná výprava reprezentovala Slovenskú advokátsku komoru na vlastné náklady a vo svojom voľnom čase na turnaji prvýkrát v histórii so skromným cieľom vyhrať aspoň jeden zápas v skupine. Nakoniec sa naši hráči po prvom mieste bez prehry v skupinovej fáze prebojovali cez osemfinále a štvrťfinále až do boja o medaily, kde v prvom polčase semifinále proti Portugalsku ešte viedli 1:0. Po tesnej prehre v penaltovom rozstrele obsadil tím ADVOKATI SLOVAKIA konečné 4. miesto a zanechal tak po sebe pre ostatné krajiny neignorovateľný pozitívny dojem.

Naša vďaka patrí advokátom: kapitán tímu Jakub Uhrinčať, vicekapitán tímu Ján Kutan, Martin Plocháň, Dominik Lednický, Jakub Cvejkuš, Tomáš Suchý, Ján Falis, Martin Majerčík, Martin Berec, Matúš Mendrej a advokátskemu koncipientovi: Viktor Tóth, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Osobitná vďaka patrí externým reprezentatnom, ktorí doplnili náš tím: brankár Marek Zemiar, prokurátor a Patrik Hrbek, právnik Slovenského olympijského a športového výboru.

Galéria