Zo zasadnutia predsedníctva

Zo zasadnutia predsedníctva

Zdroj: SAK, z dňa 31.12.2014

Zo zasadnutia predsedníctva

 

    Predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory sa zišlo na rokovaní 4. decembra 2014 v Hoteli Patria v Štrbskom Plese. Rokovanie viedol predseda JUDr. Hrežďovič, ktorý privítal prítomných členov a predsedu revíznej komisie Mgr. Karkóa.

    Členovia predsedníctva odsúhlasili návrh programu s doplneniami a za overovateľa zápisnice určili JUDr. Mularčíka.

Členovia predsedníctva v kontexte správy predsedu vzali na vedomie

-                      jeho informácie o výkone bežnej agendy v rámci zverenej pôsobnosti,

-                      informácie o uzatvorení Dodatku č. 1 k poistnej zmluve medzi Slovenskou advokátskou komorou a Wüstenrot poisťovňou, a.s.,

-                      informácie tajomníka komory JUDr. Popovca o stave úhrad trov obhajoby ex offo.

    Členovia predsedníctva schválili odpovede na dopyty súvisiace s výkonom advokácie a koncipientskej praxe, ktoré predrokovali pracovná skupina pre trestné právo, pracovná skupina pre veci advokátske a komisia pre zlučiteľnosť výkonu advokácie, resp. koncipientskej praxe s inými povolaniami.

    Predsedníctvo vzalo na vedomie predložené písomné informácie mediálnej agentúry o aktivitách v mediálnej oblasti v novembri 2014 a o prípravách osláv 25. výročia nezávislej advokácie v apríli 2015; pri príležitosti 25. výročia nezávislosti advokácie bude vyhotovené špeciálne logo a predmetom úvah je možnosť umiestniť pamätnú tabuľu na prvej budove slovenskej advokácie v Martine.

    Predsedníctvo komory vzalo na vedomie informácie o súdnych konaniach, v ktorých je účastníkom Slovenská advokátska komora, so zameraním na statusové veci, na vypratanie nebytových priestorov v budove SAK a na vymáhanie pohľadávok.

    Na základe informácií odboru medzinárodných vzťahov členovia predsedníctva vzali na vedomie správy z predchádzajúcich pracovných ciest a návrhy zahraničných partnerov na spoluprácu pri organizácii vzdelávacích podujatí.

    Predsedníctvo rozhodovalo o žiadostiach súvisiacich so zoznamami vedenými komorou a o statusových veciach advokátov, resp. advokátskych koncipientov v súvislosti s ich zápisom, vyčiarknutím, resp. s pozastavením ich činnosti.